Sprawozdanie ze Szkolnego Konkursu „Sen o Warszawie…”

Konkurs – zorganizowany w ramach projektu „Varsavianistyczna szkoła” – polegał na odgadnięciu możliwie jak największej liczby nazw obiektów lub miejsc, sfotografowanych przez organizatora podczas nocnej sesji zdjęciowej w Warszawie (18 – 19 stycznia). Należało odgadnąć, co przedstawiają 24 konkursowe zdjęcia i wypełnić specjalną kartę uczestnika. Za prawidłowe odpowiedzi były przyznawane punkty. Najwięcej punktów uzyskała Matylda Elson (59 pkt. na 60 możliwych do uzyskania), która zwyciężyła w tym konkursie. Drugie i trzecie miejsce zdobyły jej koleżanki z klasy VI: Ola Popis (53 pkt.) oraz Weronika Rawa (40 pkt.). Gratulujemy!

Konkurs nie był łatwy, gdyż zdjęcia wykonano w nocy i to w świątecznej scenerii. Za to wszyscy uczestnicy mogli się przekonać, jak piękna jest nasza Stolica w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Za najciekawsze zdjęcia uznano: wykonane z Placu na Rozdrożu zdjęcie Trasy Łazienkowskiej z rozmytymi światłami jadących samochodów, obraz podświetlonego nocą Barbakanu, widzianego od strony Nowego Miasta oraz romantyczny wizerunek pogrążonego we śnie Rynku Starego Miasta.

{gallery}416-sprawozdanie{/gallery}